English Deutsch

Embryotransplantatie Paard

Hurkmans ET biedt sinds 2007 embryotransplantatie aan bij paarden. Bekijk hieronder onze diensten.

Hurkmans ET
Embryo transplantatie

Embryo transplantatie is mogelijk interessant wanneer u


Embryowinning

Onze diensten - Paard

Embryowinning

Voor embryowinning wordt de merrie in een opvoelbox geplaatst. Het embryo wordt met behulp van spoelvloeistof uit de baarmoeder gespoeld. De spoelvloeistof wordt gefilterd en de embryo wordt met een microscoop opgezocht, gewassen en klaargemaakt voor transplantatie of invriezen.


Embryowinningen

Transplanteren

Wanneer u op moment van embryowinningen een eigen draagmerrie klaar heeft staan, dan kunnen we de embryo direct transplanteren. Hurkmans ET heeft indien gewenst ook draagmerries beschikbaar.


Opslag

Invriezen

Wanneer u niet de beschikking heeft over een draagmerrie op moment van spoelen, dan bieden we de mogelijkheid om de embryo in te vriezen. De embryo wordt dan meegenomen naar ons laboratorium voor invriezen en opslag.


Opslag

ICSI

U kunt ook kiezen om gebruik te maken van de OPU/ICSI/IVC techniek. Deze techniek is een alternatief voor embryowinning door spoelen. Bij ICSI brengen we door middel van micromanipulatie een zaadcel van de hengst in de eicel van de merrie.

Lees meer over ICSI

Aanmelding Donormerries

Wilt u gebruik maken van een van onze diensten? Houd dan rekening met het volgende. Wanneer u uw merrie wilt laten spoelen kunt u haar eventueel door uw eigen dierenarts laten begeleiden tijdens de hengstigheid en inseminatie. Merries kunnen na ovulatie telefonisch aangemeld worden. Wij plannen dan een spoeling in. Het tijdstip van spoeling is afhankelijk van onder andere het ovulatietijdstip, of u gebruik maakt van vers of diepvriessperma, en of u vers wilt transplanteren of het embryo wilt invriezen en op een later tijdstip ontdooien en transplanteren. Kijk voor het aanmelden van merries voor ICSI op deze pagina.