English Deutsch

Wat is OPU?

Bij OPU worden onrijpe eicellen met behulp van een transvaginale sonde van de eierstokken afgezogen en vervolgens opgezocht en beoordeeld op kwaliteit.

Hurkmans ET
OPU embryo

OPU/IVP

Hurkmans ET biedt sinds september 2012 de OPU/IVP techniek aan. Deze techniek is een alternatief voor superovulatie en voordelen zijn:

Werkwijze
OPU (Ovum Pick Up): OPU IVP Bij OPU worden onrijpe eicellen met behulp van een transvaginale sonde van de eierstokken afgezogen en vervolgens opgezocht en beoordeeld op kwaliteit. IVP (In Vitro Productie): De gevonden eicellen worden in een broedstoof gedurende een nacht gerijpt, na de rijping vind bevruchting plaats en vervolgens worden de bevruchtte eicellen gedurende een week gekweekt in de broedstoof. Na zeven dagen kunnen de geproduceerde embryo's vers getransplanteerd worden of indien gewenst ingevroren, en op een later tijdstip ontdooit en getransplanteerd. Resultaat van deze techniek is sterk donor en stier afhankelijk en varieert van 1-4 embryo's per sessie.(week)

Naast OPU/IVP bieden we voor slachtkoeien de mogelijkheid van Cull-cow/ IVP.

Voordelen

Werkwijze:
Cull-Cow/IVP: Bij Cull-cow IVP worden de eierstokken van slachtkoeien bij ons laboratorium aangeleverd en wij halen hieruit de bruikbare eicellen, deze worden vervolgens bevrucht en in kweek gezet en na een week kunt u beschikken over de geproduceerde embryo's. Resultaat Cull cow/IVP varieerde afhankelijk van aantal en kwaliteit van de eicellen en gebruikt sperma tussen 0-28 in afgelopen 9 maanden. (Gemiddeld 10 embryo's per cull-cow.)


 
+ 31 (0)6 389 197 83
e-mail ons